Mijn partner heeft seksueel grensoverschrijdend gedrag gesteld op een minderjarige, moet ik nu de relatie beëindigen?

Wanneer je ontdekt dat een dierbare seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft gesteld ten aanzien van een minderjarige is dit een bijzonder schokkende en pijnlijke ervaring. Je hebt het gevoel dat je nu moet kiezen om al dan niet weg te gaan bij je partner en je vraagt je waarschijnlijk af wat de juiste keuze.

Voor veel mensen is dit een heel moeilijke beslissing. Het is normaal dat je hierbij gemengde gevoelens ervaart zoals: woede, verdriet, ongeloof, schuld, bedrog, angst. Desondanks kan je ook gevoelens ervaren van zorg en de wil om de ander te ondersteunen. Er zijn natuurlijk ook veel goede kanten aan die persoon en het is niet ongewoon dat je nog steeds fijne en positieve gevoelens ervaart tegenover hem/haar. Een aantal zaken zijn belangrijk om in het achterhoofd te houden en kunnen jou misschien wat rust bieden:

  • Draag deze last niet alleen en praat over jouw ervaring, gevoelens en gedachten met een vertrouwenspersoon, een hulpverlener of neem contact op met de Stop it Now!-hulplijn. Laat je ondersteunen in deze moeilijke situatie
  • Geef jezelf vooral genoeg tijd om deze beslissing te nemen.
  • Wat je ook beslist, het is jouw beslissing en je hoeft deze niet te verantwoorden.
  • Je mag ook altijd terugkomen op jouw beslissing.

Bij Stop it Now! weten we dat het voor jou als naaste allesbehalve een evidente positie is, daarom heeft Stop it Now! ook een hulpaanbod voor naasten.

Sluit deze website