Hoe

Stop it now! is een vertrouwelijke, anonieme en gratis hulplijn.

Wij zijn bereikbaar via mail, chat en telefoon.

Openingstijden

Ontdek hier wanneer je onze Stop it Now!-medewerkers telefonisch of via chat kan bereiken:

  • Maandag 10.00u. - 13.00u.
  • Dinsdag 16.00u. - 19.00u.
  • Woensdag 13.00u. - 16.00u.
  • Donderdag 10.00u. - 13.00u.
  • Vrijdag 13.00u. - 16.00u.


Bel

Stop it Now! biedt letterlijk een luisterend oor, je kan ons bereiken op het nummer 0800 200 50.

Mail

Wanneer het makkelijker is om je verhaal neer te schrijven, kan je ons ook via mail bereiken. Stuur dan een bericht naar vragen@stopitnow.be en wij helpen je verder.

Chat

Gebruik een andere browser als Internet Explorer, die kan soms problemen geven.

Anoniem

Je hoeft je identiteit niet kenbaar te maken. Je kan altijd gebruik maken van een pseudonaam.

We kunnen je beter de weg wijzen naar de gepaste hulp als we de regio waar je woont kennen, maar deze vermelden is niet verplicht. Je hoeft je woonplaats niet kenbaar te maken, de ruime regio is voldoende.

Wanneer je mailt naar vragen@stopitnow.be ziet de hulpverlener je e-mailadres als afzender verschijnen. Indien hierin je echte naam staat, is mailen minder anoniem dan chatten of bellen. Door te mailen naar Stop it Now! geef je de toestemming om jouw e-mail anoniem te verwerken zoals hieronder omschreven.

Het veiligheidsbeleid van Stop it Now! voorziet dat bijlagen, fotobestanden en links in mails en chat niet geopend kunnen worden.

Stop it Now! registreert gegevens over de telefoons, chats en e-mails die Stop it Now! ontvangt. Deze worden anoniem verwerkt voor het in kaart brengen van de resultaten van de hulplijn. Dit gebeurt altijd door Stop it Now! zelf, de gegevens zijn niet beschikbaar voor externe organisaties of diensten.

Wij zijn en anoniem en vertrouwelijk, lees hier onze privacyverklaring.

Ik hoop dat Stop it Now! een uitlaatklep kan zijn. Ik vind het een fantastisch initiatief. Ik vraag niet direct hulp, ik zit niet echt in nood, maar een luisterend en begrijpend oor kan deugd doen.

Gratis

Je hoeft niets te betalen voor je telefoontje. Het nummer van Stop it Now! verschijnt niet op de telefoonrekening. Niemand hoeft te weten dat je naar Stop it Now! hebt gebeld.

Vertrouwelijk

Iedereen die bij Stop it Now! werkt heeft beroepsgeheim. Alleen indien er ernstige vermoedens zijn dat iemand in de toekomst in gevaar is, kan Stop it Now! daarvan melding maken aan de bevoegde instanties.

Zelf aan de slag?

Stop it Now! zorgt voor laagdrempelige ondersteuning aan mensen met vragen en bezorgheden rond seksuele gevoelens en gedrag ten aanzien van minderjarigen. We bieden zelf geen behandeltraject aan.

Sluit deze website