Getuigenissen

Dit zeggen mensen over Stop It Now!

Man met pedofiele gevoelens

Ik behoor tot de generatie van zeventigers, getrouwd en vader van drie volwassen kinderen. Naast mijn heterofiele gevoelens, voel ik mij ook aangetrokken tot jongens en in het bijzonder tot 13-, 14- jarige jongens. Dit heeft tijdens mijn jongvolwassen-zijn voor heel wat verwarring en pijn gezorgd. Het werd een zware zoektocht die nooit volledig ‘af’ zal zijn. Maar met de steun van mijn vrouw, mijn broer, enkele goede vrienden, huisarts en een bijna constante therapeutische begeleiding, kan ik het leven blijven dragen. Het feit dat de nood aan een therapeutische ondersteuning voor mij zo belangrijk is, heeft niet alleen te maken met de last en de pijn die dit onvervuld verlangen met zich meebrengt maar in het bijzonder met het leven in een maatschappij die je verwerpt omdat je niet mag voelen wat je voelt. Het in dialoog kunnen brengen wat deze gevoelens voor mij betekenen, ervaar ik als het krijgen van bestaansrecht, terwijl het taboe over pedofilie en de invulling hiervan mij eerder de boodschap geeft dat er mogen ‘zijn’ niet voor mij is weggelegd.

Lees volledige getuigenis

Persoon die seksuele misbruikbeelden van minderjarigen heeft bekeken

Een tweetal jaar geleden werd ik betrapt op feiten die zich online afspeelden. Ik heb mezelf helaas geen halt kunnen toeroepen voor het te laat was. Kort nadat ik betrapt werd ging ik op zoek naar passende begeleiding. Ik hoop met deze getuigenis mensen te overtuigen wel iets te ondernemen.

Lees volledige getuigenis

Brief uit de gevangenis

Ik was 16 jaar toen ik seksuele misbruikfantasieën ontwikkelde over minderjarigen. Ik was er mij altijd al van in het begin bewust van dat dit fout was. Ik heb er in het begin met niemand over gesproken, omdat ik dacht dat deze normaal was. Ik had een meisje leren kennen dat drie jaar jonger was dan mij. Ik was 15 en zij was 12 jaar. We werden een koppel en na acht maanden relatie toen we allebei een jaartje ouder waren kwam er seksueel contact tussen ons. Twee dagen later heeft ze onze relatie stop gezet en ongeveer twee maanden later zijn die seksuele fantasieën begonnen over meisjes van 11 tot 13 jaar.

Lees volledige getuigenis
Sluit deze website