Mijn partner/familielid heeft feiten gepleegd, waar kan ik juridische hulp vinden?

Wanneer je ontdekt dat een dierbare seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft gesteld naar minderjarigen toe, kan dit heel wat pijnlijke emoties teweegbrengen. Na die eerste schok, het verdriet en het ongeloof komen er meestal ook heel wat praktische en juridische vragen naar boven. Je bevindt je dan ook meestal in een erg onzekere situatie. Zo vraag je je waarschijnlijk af of de politie plots voor jouw deur kan staan, je zelf misschien ook een verklaring zal moeten afleggen en wat de strafmaat kan zijn voor de feiten die er gepleegd zijn. Erg begrijpelijk dat deze zorgen door jouw hoofd spoken. Stop it Now! is helaas geen juridisch adviespunt en kan jou dan ook geen eenduidige antwoorden geven op deze concrete vragen. Wel kunnen we luisteren naar jouw verhaal en jou doorverwijzen naar organisaties die jou hierin beter kunnen ondersteunen.

  • Ben je op zoek naar antwoorden op jouw juridische vragen of naar een advocaat? Hiervoor kan je terecht bij de balie in jouw buurt. De gegevens van die beroepsvereniging van advocaten vind je online terug.
  • Ben je op zoek naar hulp voor jouw naaste in de gevangenis? Justitieel Welzijnswerk (JWW) is een dienst van het Centrum Algemeen Welzijnswerk en biedt praktische en logistieke ondersteuning voor mensen die in detentie verblijven. Indien je met hen graag contact opneemt, kan je op internet op zoek gaan naar de contactgegevens van de dienst in jouw regio.


    Sluit deze website