Waar kan ik hulp vinden om dit allemaal te verwerken?

Personen uit de dichte omgeving van daders van seksueel kindermisbruik hebben vaak het gevoel nergens terecht te kunnen. Nochtans kunnen naasten hier ook grote gevolgen van ondervinden. Wanneer je ontdekt dat een dierbare seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft gesteld naar minderjarigen toe, kan dit heel wat pijnlijke emoties teweegbrengen en wordt dit doorgaans als een shock ervaren.

Aanvankelijk staan er vaak acute praktische of juridische zorgen op de voorgrond, waardoor er niet altijd ruimte is om dit zelf te kunnen verwerken. Stop it Now! biedt daarom ook ondersteuning aan naasten van plegers van seksueel misbruik. Wanneer er ruimte is voor verwerking kan jij, als naaste, dus ook terecht bij de hulplijn voor een luisterend oor of advies. Stop it Now! tracht ook de drempel naar gepaste hulpverlening te verkleinen, zo ook voor naasten. Enerzijds kunnen we samen met jou op zoek gaan naar een hulpverlener die jou persoonlijk kan begeleiden en ondersteunen. Anderzijds hebben naasten vaak ook baat bij contact en een gesprek met lotgenoten. Dit zijn mensen die min of meer hetzelfde hebben meegemaakt en als geen ander écht begrijpen waar het over gaat. Daarom organiseert Stop it Now! ook lotgenotengroepen en is er een forum voor naasten in het leven geroepen. Stop it Now! heeft ook een specifieke website (linken aan website naasten.stopitnow.be) ontwikkeld voor naasten, hierop kan je meer informatie vinden.

Het forum is een plek voor (ex-)partners, familie en vrienden en andere naasten van mensen die naar seksueel misbruikbeelden van minderjarigen hebben gekeken en/of (online) seksueel gedrag naar minderjarigen hebben vertoont. Dit forum is bedoeld als plek waar mensen elkaar kunnen steunen die in een soortgelijke situatie zitten, door het anoniem delen van ervaringen. Dit forum wordt gemodereerd door medewerkers van Stop it Now!. De link naar het forum vind je hier. 

Via lotgenotengroepen wil Stop it Now! mensen uit de omgeving van een persoon met pedofiele gevoelens of/en gedrag naar minderjarigen toe een plaats geven om hun gedachten, gevoelens, ervaringen, en bezorgdheden te delen met anderen die hetzelfde meemaken. Het is de bedoeling om een omgeving te creëren waar veiligheid en openheid erg belangrijk zijn. Bovendien is het meermaals aangetoond dat lotgenotencontact helend kan werken. 

Lijkt dit jou iets? Via deze link vind je meer informatie en je kan bij interesse je gegevens hier achterlaten, Stop it Now! contacteert jou dan voor een kennismakingsgesprek. 

    Sluit deze website