Ik ben bang om mijn gezin en werk te verliezen, hoe ga ik hiermee om?

Het is duidelijk dat je in een rollercoaster van emoties zit als je dit artikel aanklikt. Deze onzekerheden als gevolg van het bekijken en/of verspreiden van online misbruikbeelden kunnen een zware last zijn om te dragen. Het is alvast een goede eerste stap en moedig dat je op zoek bent naar oplossingen om hiermee om te gaan. 


 Probeer erover te praten

Alleen blijven zitten met deze last maakt het nog moeilijker. Indien mogelijk doe je er goed aan om hier met iemand in je omgeving over te spreken. Je hoeft daarom niet per se te zeggen waarover het juist gaat als dit niet comfortabel aanvoelt. Maar als die persoon weet dat je een moeilijke periode doormaakt heb je al minder het gevoel dat je er alleen voor staat.

Je bent natuurlijk ook altijd welkom aan de Stop it Now!-hulplijn (via telefoon, mail, chat) voor een luisterend oor. We kunnen dan samen met jou overlopen waar je op vastloopt en eventueel samen bekijken of je het ziet zitten om je partner, of iemand anders uit je dichte omgeving, in te lichten en op welke manier je dit het beste doet. Wij hebben zelf geen rechtstreekse invloed op jouw werk en gezin, maar kunnen jou hierbij wel mentaal ondersteunen. Uit ervaring weten we dat het enorm kan opluchten om je verhaal te doen tegen iemand.


Probeer de mogelijke gevolgen te aanvaarden

Het is absoluut niet fijn om in onzekerheid te zitten, maar dat is nu eenmaal een gevolg van het gedrag dat je hebt gesteld. Deze mogelijke gevolgen proberen aanvaarden maakt deel uit van je verantwoordelijkheid opnemen voor wat je hebt gedaan. Je gedrag onder ogen zien is een heel belangrijke en moedige stap. Ook hiervoor kan je hulp krijgen. Onthoud goed dat je er nooit alleen voor staat.


Vraag jezelf af of je nood hebt aan hulp om dit gedrag stop te zetten

Misschien is de angst en onzekerheid die je nu ervaart zo erg dat je zeker weet dat je nooit meer naar beelden van seksueel misbruik zal kijken. Maar het kan evengoed zijn dat die drang zo groot is dat zelfs de gevoelens die je nu ervaart je er niet van kunnen weerhouden. Dan raden wij jou aan om hier hulp voor te zoeken. Stoppen met dit gedrag is absoluut mogelijk. Wij kunnen jou daarbij helpen.


Jij kan absoluut stoppen. Wat kan jij doen en hoe kan Stop it Now! hierbij helpen? 
  • Neem contact op met de Stop it Now!-hulplijn

  • Vind je contact opnemen met de hulplijn toch nog een te grote stap of ga je liever zelf aan de slag? Stop it Now! heeft een online zelfhulpmodule ontwikkelt die jou informatie en handvaten aanreikt om jouw online kijkgedrag beter te leren begrijpen en onder controle te houden
  • Indien je nood hebt aan professionele hulp dan kunnen wij jou ook helpen in de zoektocht hiernaar.


    Sluit deze website