Ik heb strafbare feiten gepleegd, waar kan ik juridische hulp vinden?

Wanneer je seksueel grensoverschrijdend gedrag hebt gesteld naar minderjarigen toe en/of dit is uitgekomen, kan dit heel wat emoties teweegbrengen. Je bevindt je dan ook vaak in een erg onzekere situatie. Zo vraag je je waarschijnlijk af of de politie plots voor jouw deur kan staan, wat de mogelijkse gevolgen zijn voor jouw omgeving en wat de strafmaat kan zijn voor de feiten die je hebt gepleegd. Erg begrijpelijk dat deze zorgen door jouw hoofd spoken. Stop it Now! is helaas geen juridisch adviespunt en kan jou dan ook geen eenduidige antwoorden geven op deze concrete vragen. Wel kunnen we luisteren naar jouw verhaal en jou doorverwijzen naar organisaties die jou hierin beter kunnen ondersteunen.

  • Ben je op zoek naar antwoorden op jouw juridische vragen of naar een advocaat? Hiervoor kan je terecht bij de balie in jouw buurt. De gegevens van die beroepsvereniging van advocaten vind je online terug.
  • Verblijf je momenteel in detentie en ben je op zoek naar hulp in de gevangenis? Justitieel Welzijnswerk (JWW) is een dienst van het Centrum Algemeen Welzijnswerken en biedt praktische en logistieke ondersteuning voor mensen die in detentie verblijven. Indien je met hen graag contact opneemt, kan je op internet op zoek gaan naar de contactgegevens van de dienst in jouw regio.
Sluit deze website