Mijn cliënt heeft strafbare feiten gepleegd, waar kan ik juridische hulp vinden?

Wanneer jouw cliënt seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft gesteld naar minderjarigen toe of hier mee in aanraking komt, kan dit ook bij jou als professional heel wat teweegbrengen. Heel wat praktische en juridische vragen werpen zich misschien op, waar je als professional graag wil bij ondersteunen. Goed dat je de stap zet om op zoek te gaan naar de nodige bijstand voor jouw cliënt en diens omgeving. Stop it Now! is helaas geen juridisch adviespunt en kan jou dan ook geen antwoorden geven op concrete juridische vragen. Wel kunnen we doorverwijzen naar organisaties die hier beter ondersteuning kunnen in bieden.

  • Ben je op zoek naar antwoorden op juridische vragen of naar een advocaat die jouw cliënt kan bijstaan? Hiervoor kan je terecht bij de balie in de buurt van jouw cliënt. De gegevens van deze beroepsvereniging van advocaten vind je online terug.
  • Verblijft jouw cliënt momenteel in detentie en ben je op zoek naar hulp in de gevangenis? Justitieel Welzijnswerk (JWW) is een dienst van het Centrum Algemeen Welzijnswerk en biedt praktische en logistieke ondersteuning voor mensen die in detentie verblijven. Indien je met hen graag contact opneemt, kan je op internet op zoek gaan naar de contactgegevens van de dienst in jouw regio.


Sluit deze website